Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Тест зимових шин 2012 від «auto, motor und sport».

В кінці 2011 року німецьке авторитетне видання «auto, motor und sport» провело тести 14 моделей популярних зимових шин преміум-сегмента в різних погодних умовах (на мокрій, сніжною і сухих дорогах) в діапазоні температури від +5 до - 15. Основною метою було переконатися, чи завжди, купуючи преміум-шини, ми платимо за якість, а не за торгову марку ...

Більшість водіїв, вибираючи шини, скурпулезно вивчають інформацію, представлену в інтернеті. Як правило, сортування шин йде за ціною, тобто від дешевих шин до дорогих, адже одним з основних факторів, є саме ціна шини. Основними ж пріоритетами експертів журналу «auto, motor und sport» були якість і рівень безпеки. Крім відомих брендів, у випробуваннях брали участь декілька китайських марок, які отримали загальну оцінку-незадовільно, тому що показники зчеплення і гальмівного шляху були дуже низькими. Це ще раз підтверджує приказку «скупий платить двічі». Оцінку «рекомендовано» отримали багато представників середнього класу, такі як: Fulda, Toyo, Sava та Marangoni. При цьому, на снігу шини Fulda Kristall Montero 3 показали себе не гірше преміум брендів, поступившись їм тільки в тестах на мокрій дорозі.

Нідерландські шини Vredestein Snow Track 3 також отримали категорію «рекомендовані».

Лідерами стали самі збалансовані шини, тобто покришки, які ведуть себе оптимальним чином, в будь-яких погодних умовах, або ж ідеальні в одній категорії і задовільні в інших. Найяскравішим прикладом такої стратегії виявилися автошини Nokian WRD3, продемонструвавши середні показники в акваплануванні, зате на сніговій дорозі їм не було рівних. Керованість і зчеплення були поза конкуренцією.

Також відмінні снігові показники у шини Goodyear Ultra Grip 8. Дані шини мають бездоганні характеристики як на сніжною, так і на мокрій дорозі, навіть при швидкісному тестуванні. Єдиною «слабинкою» виявився шлях на сухій дорозі.

Відмінні збалансовані якості, продемонстрували Continental TS 830, на мокрій дорозі-бездоганно, на засніженій задовільно. Французька компанія Michelin виявилася, як завжди, на висоті, шини Michelin Alpin 4 показали збалансовані характеристики за будь-яких погодних умовах.

Зимові шини Dunlop SP Winter Sport 4D також заслужила оцінку «особливо рекомендовано», ці шини не мають слабких сторін, однаково гарні в будь-яку погоду.

Всі шини заслужили титул - особливо рекомендовані відносяться до преміум-сегменту, ціна на ці шини приблизно однакова, також ідентичні характеристики опору коченню, проте варто виділити шини Pirelli вони визнані самими екологічними, і як наслідок при експлуатації шин Pirelli витрата палива менше, ніж у решти . Останнє місце в екологічності зайняли шини Bridgestone LM 32, можливо це послужить сигналом до випуску на ринок нової моделі від цього концерну.

Джерело: http://shinikiev.com/ua/test_zimnih_shin_2012