Базар Автоновини Статті Додати оголошення

На Закарпатті коваль з синами за два роки викував автомобіль

«Викувати автомобіль вирішили випадково. Ми з синами – Євгеном та Петром – ковалі. Тривалий час виготовляємо ковані вироби. Якось взимку 2009-го сиділи увечері вдома й говорили про роботу. Раптово з’явилась ідея викувати авто. Думали зробити якийсь маленький картинг. Наступного дня взялися за роботу. Спочатку викували металевий каркас довжиною 4,5 метра, відтак почали робити ходову частину», – розповів Петро Зейкан, Деталі на авто купували на ринку або в знайомих. Брали й ношені запчастини.

«Двигун об’ємом 2,8 літри взяли від «БМВ», пружини – від «Мерседесу», багато деталей брали з японських автомобілів. Працювали вечорами після роботи. Найважче давався кузов автомобіля, бо над дизайном працювали самі. Коли внутрішня частина кузова була готова, обшили її бляхою. Фарбуватимемо в червоний колір».

Сконструйований автомобіль – середнього класу, розрахований на водія та пасажира. Може розігнатись до 140 кілометрів за годину.

«Нам потрібен ще рік, щоб допрацювати електроніку й салон. Крісла заміню на шкіряні, а панелі будуть дерев’яні з елементами ластику», – планує Петро.

Каже, на виготовлення автомобіля витратив кілька десятків тисяч доларів. Коли авто буде готове, хоче продати.

«Якщо якийсь колекціонер захоче купити – продам, – каже Петро Зейкан. – Думаю, такий автомобіль коштуватиме від 50 до 100 тисяч доларів».

Джерело: http://zik.ua/ua/photoreport/2011/08/15/303806