Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Збільшення виробництва продукції - головна мета Державної програми розвитку машинобудування на 2012-2017 роки

На базі НВО ім. Фрунзе сьогодні відбулося третє засідання робочої групи з підготовки проекту державної програми розвитку машинобудування на 2012-2017 роки.

Як повідомив головуючий - заступник міністра промислової політики України Віталій Немілостівий, було обговорено окремі проекти, які треба реалізувати в найближчому майбутньому, аби збільшити виробництво продукції машинобудування.

"Президент і Уряд України поставили завдання розробити програму розвитку машинобудування, яка б відповідала ряду критеріїв. Мова, зокрема, йде про збереження і створення нових високоефективних робочих місць, використання енергозберігаючих технологій, екологічну складову, імпортозаміщення, підтримку проектів, які носять енергоефективний характер", - зазначив Віталій Немілостівий.

За його словами, кожен пункт програми має бути в середній перспективі окуплений.

"Ця окупність повинна бути прорахована і контролюватися. Ми повинні відслідковувати її за надходженнями до Державного бюджету, до Пенсійного та інших фондів, а також за соціальною складовою", - зауважив посадовець.

Віталій Немілостівий наголосив, що реалізація створюваної програми ставить на меті збільшення вдвічі, як того вимагає Президент України, до 2020 року національного валового продукту та зростання з 20 до 25-30 відсотків частки машинобудування в структурі ВВП.

У виконанні цих завдань значне місце відводиться ВАТ "Сумське НВО ім. Фрунзе", яке, за словами урядовця, є одним з лідерів вітчизняного машинобудування.

"Таких підприємств в Україні небагато. У нього є деякі проблеми, які треба вирішити. Зокрема, потрібно, аби в обсягах реалізації продукції частка експорту продукції складала не 98 відсотків, а значно менше. Це стосується й інших потужних підприємств: заводу імені Малишева, "Моторсічі", "Зіркамашпроект"... Для цього потрібно вносити зміни до законодавчої бази, до урядових рішень", - зазначив Валерій Немілостівий.

Заступник міністра повідомив, що до 15 вересня будуть зібрані всі пропозиції до проекту програми, після чого відбудеться їх обговорення. У кінцевому ж вигляді концепція розвитку машинобудування буде представлена на затвердження уряду у листопаді.

Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua/news-65407.html?p=16