Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Як вибрати шини для автомобіля

За сезонною ознакою шини діляться на всесезонні, літні і зимові. Вони відрізняються одні від одних малюнком, і глибиною протектора. Крім того, колеса відрізняються еластичністю гуми. Якщо поставити на автомобіль поза сезонні шини, це зовсім не означає, що вони підійдуть для будь-якої погоди. Хоча, приміром, для кримських доріг така гума відмінно підходить.

Зимові шини більш м'які порівняно з літніми і в них більша пляма контакту з дорогою. У літніх шин малюнок поздовжній з косими поглибленнями, правда, при цьому вони повинні бути досить довгими, щоб це дозволяло виходити їм за пляму контакту. У зимових колесах малюнок протектора повинен бути більшим, ніж на літніх. Вони повинні володіти поперечними елементами, в них передбачаються поглиблення для кріплення шипів. Шини зимові шиповані - найнадійніші. Правда, вони стоять дещо дорожче, ніж шини зимові не шиповані.

Колеса маю свої параметри. По-перше, це розмір. Він зазначений в документації до автомобіля. По-друге, максимальне навантаження. Вона вказана на маркуванні шин. По-третє, максимальна швидкість, яку може розвинути автомобіль. Індекс швидкості також вказаний на маркуванні, чим він вищий, тим якісніше товар.

Від якості шин залежатиме робота підвіски автомобіля, відповідно і комфорт при їзді, а також витрата палива. Але колеса автомобіля - це не тільки гума. Це ще й диски, на які цю гуму потрібно надійно закріпити. Диски колісні бувають штамповані та литі. Литі диски сучасніші і надійніші, але і дорожчі. Сучасні ливарні технології дають можливість змінювати геометричні пропорції дисків, використовувати новітні матеріали і сплави. На сьогоднішній день на ринку представлений багатий вибір штампованих колісних дисків, а також литих колісних дисків. Відповідно, зробити вибір стає все складніше. У свою чергу ми рекомендуємо вам купувати товар тільки у перевірених виробників і дистриб'юторів. Не співпрацюйте з компаніями, які не можуть вам гарантувати якість наданого товару. Не ризикуйте власною безпекою і не економте на колесах власного автомобіля. Адже правильно підібрана гума може врятувати вам життя.

 

                                                                                                                     за матеріалами інтернету